A faluközpont ékessége a római katolikus templom, melynek falán emléktábla õrzi az elsõ világháborúban elesett 19 és a második világégés kilenc áldozatának nevét. A templom védõszentje Nagyboldogasszony, akinek tiszteletére augusztus 15-én, illetve az ahhoz közeli hétvégén tartják a búcsút. Régen két búcsú volt, a svábok lakta településrészen a novemberi Erzsébet napja volt az ünnep. A templom 1927-ben épült, csötörtökönként és minden második vasárnap a zselickislaki plébános, Sajni Balázs tart szentmisét a falai között.

Ha munkára már nem is fogják a régi tûzoltókocsit, azért fontos ereklyeként õrzik, melyet teljesen felújítva állítottak ki a falu központjában. Hajmáson is az elsõ egyesületek egyike a tûzoltó-egyesület volt még a XX. század elsõ évtizedeiben.

1995-96-ban újult meg az a többfunkciós épület, amely egyaránt helyet ad a test és a szellem táplálékának: magába foglalja az élelmiszer- és italboltot, de a kultúrházat és a könyvtárat is. Ez utóbbi rendszeresen nyitva tart, könyvállománya a legjelentõsebb a környezõ települések között.

2014 decemberében megnyílt a Zselicvölgy Szabadidőfarm, amely 8 apartmanházzal, látványpincével, wellness részleggel várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Utoljára frissítve: 2020. 05. 18. 10:03

Fel